Egene ressurser!!

Alle mennesker har ressurser, men er vi alle flinke til å tenke over de ressursene vi har idag, ta de med oss og skape mestringsfølelse hos oss selv ??!

Hvilke ressurser har jeg kan jeg tenke, for dessverre er jeg alt for dårlig til å dra frem mine egene ressurser. Det er egentlig litt vanskelig, det er jo faktisk å tenke positivt om meg selv. Bare jeg skriver om dette kjenner jeg på et ubehag i kroppen, ja nesten litt flau for at jeg nå skal skrive om det, hvorfor er det slik? Egene ressurser er jo noe jeg har opparbeidet, noe har jeg nedarvet av gener og miljø, noe som gjør meg til den personen jeg er, det som gjør at mennesker rundt meg liker meg og jeg burde vært stolt over.

Hva er dine ressurser? Skriv gjerne ned på et ark eller pcn mens du leser dette. Hva er det du er god på og stolt over – dine ressurser. Let gjerne litt der inne, der det er ubehagelig å hente frem det DU er god til. Når du har skrevet de ned, les de for deg selv eller for andre høyt noen ganger. Ha gjerne arket liggende et sted hvor du kan ta det frem når du har behov for å bevisstgjøre deg på hvilke egene ressurser du har. JA, hva du er flink til!! Kjenn hva som skjer i kroppen din når du leser dine ressurser høyt for deg selv. Hva gjør det med deg!

For ved at du bevisstgjør dine ressurser vil du bli sterkere, få økt mestring til å nå nye mål, ja for finner du dem har du allerede 40% av 100 for at du skal nå dine ønskelige forandringer eller mål.

Forskning viser at egene ressurser er hovednøkkelen, ja 40% av 100% for at vi skal lykkes med noe. For at vi skal skape en forandring er det flere faktorer som spiller inn:                                                                                   Egene ressurser: 40%                                                                                                           Relasjoner: 30%                                                                                                         Methode: 15%                                                                                                                   Håp og forventninger: 15%      

Finner du dine egene ressurser, vil dette øke håp og forventningen til at du skal nå dine forandringer eller mål for 2016 eller andre forandringer. ( Se gjerne tidligere innlegg, er jeg villig til å gi avkall, for å nå mine ønsker). Egene ressurser, håp og forventninger gir tilsammen 55% som skal til for å lykkes. Da er du jo godt på veien. Du må først bli klar over hvilke ressurser du har. Deretter må du tenke ut hva du kan bruke de til, for så finne ut hvordan du kan bruke de. Disse 3 handlingene gir deg håp og forventninger til at du faktisk vil lykkes. De øker din samarbeidsevne og ting vil gli lettere, dette vil også gjøre faktoren relasjon som utgjør 30% mye lettere. Relasjon må deles på to,  15% er ditt ansvar og 15% til de du skal forandre ting sammen med eller de som skal hjelpe deg, ja alle relasjoner rundt deg. Som vi vet alle sammen så glir alt mye bedre og relasjon blir lettere bygd om man er i medgang. Så det vil si at egene ressurser, håp og forventninger gir 55% og sammen med relasjon som gir 15%,  utgir dette tilsammen 70%. Uansett hvordan vi vrir eller vender på dette så er det altså 70%  opp til deg om du kommer til å skape en forandring. 15% ligger på relasjon hos de som er rundt deg og 15% ligger på metodene du tar i bruk eller metoden behandleren eller bekjente råder deg til å bruke.

Så det som er viktig for meg å formidle og vektlegge i dette innlegget er egene ressurser.

Hvilke ressurser har jeg var vanskelig å finne frem, men så utrolig godt å lese høyt for meg selv når jeg har fått det ned på arket. Ja det er litt flaut og jeg blir usikker på noen av de, for jeg kan dra frem noe negativt om jeg heller har lyst til å fokusere på det. Nei, det er ikke lov, det er ting jeg har som mine ressurser. Jeg er god på mange ting, det er mine ressurser og jeg er stolt av de ressursene jeg har, jeg kan skape flere og alle mine ressurser gjør meg til den jeg er! Jeg er full av ressurser akkuratt som deg!!!

 

 

 

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *