Riktig eller galt??!!!

Det du gjør, meningene dine, hvordan du ser ut,valgene du tar, kroppsspåket ditt – alt dette og masse mer hverken er riktig eller galt. Det betegner hvem du er som person. Det er opptil deg hvordan du vil være som person. Hva du vil stå for og hvordan du ønsker at ulike mennekser skal se på deg som medmenneske.

Er det virkelig så enkelt å bare utgi seg for den man er?!  Det er jo bare opp til deg selv!! Hvorfor stiller jeg meg da så mange spørsmål når jeg gjør de ulike handlingene, riktig eller galt?  Hvem er der til å bedømme meg, oftes anser jeg at alle menneskene rundt meg bedømmer meg. Til eksempel tenker jeg nå hvordan du som leser dette bedømmer det jeg skriver. Allerde når jeg skriver det, altså før du i det hele tatt har fått mulighet til å lese det. Så det vil vel kanskje si at jeg er den som bedømmer meg først, kanskje også hardes. For om det er slik at du ikke får noe ut av dette så lar du jo bare være å lese videre på denne bloggen, mens jeg bedømmer meg videre.  Er denne bedømmingen som vi gjør av oss selv, hele tiden, sunn? Jeg tror at refleksjon over handlingene, signaler man gir, kroppspråket og meningene  man har er viktig for at man kan bli den personen man ønsker. Bedømningene derimot!! Stiller meg spørrende til om den refleksjonen er noe man klarer selv, for meg er dette ikke et faktum. Jeg trenger mennesker rundt meg som tør å si det de mener. Ja, det er tøft å få enkelte ting i tryne, men det er ofte de som skaper forandring. For det er når de rundt meg treffer spiker’n på hue som vi sier her i Østfold, at det gjør vondt. Jeg tenker ikke at jeg gjør noe galt selv om noen treffer på spiker’n, men at jeg gjør noe som jeg kunne ønske å forandre. Og JA det er OPP til MEG Å FORANDRE DET, men JEG TRENGER HJELP!!

Så tilbake til fokuset på kroppsspråket og hvordan jeg belaster kroppen min. Kroppsspråket er noe andre ser, belastningene er noe vi påfører oss selv.

Om jeg ikke strekker meg om morgenen, slumrer 10 min før jeg står opp, alltid belaster min venstre side når jeg står, sitter på venstre side når jeg kjører til jobben, lener meg på venstre armen når jeg leser, bærer med høyre armen. Er det da riktig eller galt? Det finnes ikke riktig eller galt, men hvordan er dette for meg og kroppen min? Er dette noe jeg egentlig er klar over hver dag:

  • Om jeg strekker meg eller ikke
  • Om slumringen gjør meg godt eller har en negativ virkning på starten av dagen min
  • Har jeg lik tyngde på begge beina mine eller får det ene beinet belastningen
  • Sitter jeg på begge rompeballene mine, eller har jeg mer tyngde på den ene siden
  • Bruker jeg den ene armen mer enn den andre

Som skrevet over, inget er riktig eller galt, men bli klart over hva man gjør er det som må til for å skape en forandring som er til det beste for deg. For at du skal ha det bedre!

Håper jeg nå skapte en refleksjon hos deg som medfører til at du kjenner litt på kroppen din om dine belastninger gjør dagene dine gode!

Dagens motto: refleksjon skaper forandring og justeringer, selv bedømming gir konsekvenser. 

Blogglisten hits

2 tanker om “Riktig eller galt??!!!”

  1. Bra veldig bra.
    Det jeg tenker er,,at jeg må ta ansvar for mine belastninger. Det er vanskelig om jeg ikke har noen å dele det med, ute å ha noen til å se utefra klarer jeg ikke å skille ut, det jeg kan Gjøre noe med, og det som livet har påført meg, som jeg må behandle IDAG. Ut i fra den jeg er i dag. Så noen tanker om den fysiske delen. Du er I en særstilling du som har lærd om anatomien,vi andre må stortset lærere det etter at skaden har skjedd, gode råd om mere bevisthet er ikke å forakte. SÅ TAKK SKAL DU HA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *