Hvorfor er det så vanskelig å puste???

Hvorfor skal det være såååå vanskelig å puste i enkelte tilfeller, når det er noe vi er helt avhengig av for å leve!!!??

Etter en skitur i nydelig vær. Solskinn som varmer og vindstille  i februar. Gode mennesker og dyr rundt meg.

image

Alt burde ligge til rette for å puste! Så hvorfor stopper jeg opp i perioder.

Hvorfor stopper jeg og holder pusten når jeg skal ta i litt ekstra i oppover bakkene. Det er jo da jeg trenger ekstra oksygen i blodet for at de skal tilføre musklaturen min for at maskinen skal skape krefter og energi. Så når noe er tungt så er det jo ille smart å holde pusten? Det skaper mindre krefter og sure muskler.

Når jeg må konsentrere meg ved utforkjøringer på langrennskia, holder jeg pusten igjen. Tunga kjører jeg opp i ganen. Til tider kan jeg kjenne at jeg hever skuldrene.

Videre går jeg å nyter solen den gir meg energi. Energi og god følelse!! Så kommer det endel tanker, negative tanker som tar plass. De tar større plass enn den god følelsen! De er så sterke at jeg ikke nyter det fantastiske lengre! Skuldrene hever seg, tunga går opp i ganen og jeg holder pusten til tider. Blir rask mer sliten, samtidig som de negative tankene herjer!!!

Jeg er heldig, så jeg bruker noen tillærte verktøy, blandt annet ABCD modellen for å rydde i tankene. Tillært meg å lytte til kroppen: at tungen går opp i ganen,  skuldrene hever seg og at jeg holder pusten! Slippe ut gråten, la tårene komme ut og hive etter pust fra magen.

La det positive bli dyrket igjen og skape positivitet rundt meg! Dra ut det positive av de negative tankene og hendelsene!

image

Sitter nå å nyter solen. Ser det kommer et skydekke. Det skydekke er det noe positivt og noe negativt med. Det negative kommer først, da blir det ikke like varmt og godt. Det positive er at jeg har en god grunn til å gå inn å nyte peisen etter masse god frisk luft!

image

Dagens motto: jobb med at de positive tankene overvinner de negative! Det er ikke lett, trengs jobbing og tar tid!!! 

 

 

 

Blogglisten hits

2 tanker om “Hvorfor er det så vanskelig å puste???”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *