Balanse!!

Når du står på beina dine, kjenn etter.  Har du lik tyngde på begge beina?  Har du like mye tyngde fremover eller bakover? Har du tyngden på utsiden av føttene eller innsiden, eller midtstilt? Prøv å kjenn etter!!!

Husk at ingen ting er riktig eller galt, dette er øvelser som vil skape bevissthet til egen kropp og skape grovning. Ved større bevissthet rundt egen kropp, kan man lære seg hvordan kroppen har egen evne til å skape overlevelsesmekanismer for at man skal fungere på best mulig måte. Når en lærer seg å kjenne på disse mekanismene, kan en ta signaler fra kroppen før man blir overbelastet på ulike måter. Balanse er et nøkkelord for meg!

Hvordan er balansen din? Har du lik balanse på begge beina?              Er det lenge siden balansen din ble utfordret på en eller annen måte?

Balanse er ferskvare. Det vil si at balansen må trenes opp og holdes vedlike for at den skal være optimal for den enkelte. Når vi blir født, trener vi gradvis opp balansen, gynger kroppen fra side til side for å skape balanse og bevegelse. Som barn og unge er vi ofte i aktivitet og vi tør å utfolde oss slik at balansen øker sammen med koordinasjon. Ettersom vi blir eldre, beveger vi oss ofte mer og mer monotont. Vi er ofte i samme jobb, utøver samme trening og utfordrer oss ofte på samme ting. Det er her det er viktig å ufordre seg litt utenfor hva en  tenker er komfortabelt, nettopp for å trene opp balansen fordi det er ferskvare.

Om du har tid og lyst anbefaler jeg deg å prøve å stå på et og ett bein, kjenn på om det er lett eller vanskelig. Er balansen din lik på begge beina eller er det forskjell.  Neste gang du skal pusse tennene utfør gjerne tannpussen på et bein. Utfør også andre gjøremål på ett og ett bein. Bli kjent med balansen din!

Balanse kan være så mangt. Over har jeg hatt fokus på den fysiske balansen. Den fysiske balansen er et viktig element for at vi som mennesker skal fungere best mulig i hverdagen. Balanse er også et uttrykk jeg bruker når jeg jobber med å finne en stabilitet som fungerer for meg i ulike ting. Kaller dette den psykiske balansen, som gir likevekt og stabilitet.

Jeg mener og har erfaringer at den fysiske balansen vår er et av kroppspråkene som gir oss mange svar om vi lærer oss å kjenne vår egen fysiske balanse. Om man har en bra dag er den psykiske balansen bra, da vil en også oppleve at den fysiske balansen er optimal for den enkeltes utgangspunkt. Om det er en dag som ikke er helt tipp topp, er ofte den fysiske balansen mer i ubalanse enn hva den ville vært en bra dag.

Dagens motto: Balanse gir balanse!!!

 

Blogglisten hits

En tanke om “Balanse!!”

  1. Så sant, så sant. Mange kloke og sanne betraktninger.
    Bra å bli minet på sannheter, om at den psykiske delen å den fysiske delen i oss henger nøye sammen.
    Jeg heier på deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *