STOPP opp og pust, skap indre ro og glede!!

Det er fredag! Idag skal jeg jobbe kveld, står opp med familien og kjenner på det som skal gjøres om morgen før vi er vei til skole og jobb. Alt fra morgenstell, frokosten, matpakker og mating og stell av dyr + +!

Det blir stille i huset, to hunder som er klare for gåtur. Solen skinner, mens frosten damper fra bakken og vannet. Jeg tar meg tid til å føle på hva solen gir meg, energi og glede. Solen gjør dagen min lettere og mer lyst betont, det er en god følelse for meg når jeg kjenner solen varmer og naturen gir av seg selv. Det er lading av batteriene ( se tidligere blogginnlegg) Vi går en tur ned til vannet og nyter livet og jeg får tid til kjenne på hvordan jeg lever idag.

image

Dette får meg til å stille meg spørsmål til hvor flink jeg er til å stoppe opp i hverdagen og puste. Kjenne på hvordan jeg faktisk har det hver dag. Ja, jeg strekker meg hver morgen og det gir meg mulighet til å klargjøre meg for en ny dag ( se tidligere blogginnlegg), men er det nok?  Jeg vet at jeg kjenner på det de dagene jeg har en dårligere dag. For de dagene kommer det mange negative tanker inn som tar plass, får meg til å stoppe opp, kjenne på de og forteller meg at dette er en dårlig dag. Uansett hvordan dagen er opplever jeg noe positivt, men jeg er ikke like flink til å stoppe opp og nyte disse øyeblikkene. De hverdagsøyeblikkene som gir energi og glede.

image

Morgen tryne og rosa, men spiller det noe rolle. Ja, jeg måtte veie opp om jeg skulle legge ut dette bilde for det er ikke slik jeg vil ha postet på nettet. Så kommer de tankene igjen som jeg må jobbe med så de skal ikke vinne nå!! Jeg ønsker med dette bilde å dele følelsene mine. Kjenner at det er godt å stå her, solen skinner og jeg kjenner den varmer meg i ryggen. Hundene løper rundt meg, leker og koser seg. Det er vindstille og god luft. Fuglene kvittrer og endene er på plass. Det drypper fra trærne og isen gir sprekkelyder. Jeg har det godt og har tid til å puste og tenke på meg selv med min kjære 4 beinte.  Dette fungerer for meg!!! Hva fungerer for deg??

image

Til vanlig er det jeg som reiser først og stresser rundt for å rekke mest mulig før jeg reiser om morgene. Jeg er flink til å nyte tiden sammen med hønene om morgene, for de gir meg en indre ro. Men resten er et jag.

Hvordan kan vi lære oss til å stoppe opp, puste, nyte, få indre ro slik at vi er enda mer klar for en ny dag som krever mye av oss? For når vi har denne indre roen og gleden, erfarer jeg at man takler de stressede dagene og negative tankene mye  bedre. Her er det nok ingen fasit svar, men alle må finne ut hva som gir en indre ro og glede og våge det å stoppe opp!!! Dette handler om balanse ( se forrige innlegg)!

Dagens motto: Den som ikke våger, intet vinner!!

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *