Kjærlighet og omsorg, hva er det egentlig?

Jeg har skrevet om min bedre halvdel og det å lytte til seg selv. Når jeg skriver om dette, starter tankene om hvordan jeg kan få det bedre. Reflekterer over om jeg kan gjøre noe for at jeg kan få det bedre. For jeg vet at om jeg har det bedre blir også immunforsvaret mitt sterkere. Dette vil igjen gi ringvirkninger for de rundt meg slik at de får det bedre, og er jeg heldig kommer det jaggu meg tilbake så jeg får det bedre!!! Positiv sirkel kaller jeg det? Og det sammen gjelder DEG, så derfor ønsker jeg å dele mine tanker!

For å kunne ha det bra med seg selv, har vi et behov for omsorg og kjærlighet. Vi trenger det for selvbildet våres! Fylle på energilagrene! For å kunne gi kjærlighet videre, må vi få et vis påfyll selv. For å skape varme, empati og stolthet over hvem vi er.                  Vi mennesker er alle forskjelling på hver vår måte, og godt er det! Uansett har vi ALLE et eget behovet for kjærlighet og omsorg, og det ligger helt tilbake til tiden du lå i magen til din mor.

Har du noen gang tenkt over hva kjærlighet og omsorg er for deg? Hva trenger du for at du skal bli sett og annerkjent?  Får du det som betyr noe for deg? Gir du deg selv det du trenger??

I første omgang er det viktig å tørre å kjenne på hva en virkelig trenger for å få fylt på kjærlighet og omsorgs behovet! Behovet kan også forandre seg fra periode til periode i livet.  Først skal jeg forteller deg hva jeg tenker på når jeg skriver om dette!

Baserer mye av mine tanker rundt dette fra boken Kjærlighetens fem språk av Gary Chapman.  Denne boken fikk jeg av ei fantistisk dame og medstudent, under min utdanningen som psykomotorisk fysioterapeut.

Kjærlighetens fem språk deles inn i:

? Fysisk kontakt

? Gaver

? Annerkjennende ord

? Tid sammen

? Tjenester

Hva betyr de ulike delene over for deg? Fysisk kontakt kan være alt fra berøring til seksuelt samvær. Når jeg tenker på gaver kan det være fra store, fine ting til de gavene der tanken som teller mest. Annerkjennende ord når over hele spekteret, men hva er det for DEG? Tid sammen, er tid i hverandres selskap, men hvor er det viktig for deg med tid sammen? Og tjenester, det er den tingen noen gjør for deg uten at du ber om det! Eller at noen følger dine ordre, og mye mellom der?

Nå oppfordrer jeg deg til å tenke over hva de 5kjærlighetsspråken betyr for deg! Se om du klarer å finne ut hvem av de er viktigst for deg å få for at du skal oppnå kjærlighet og omsorg!!!

Imorgen ønsker jeg å skrive videre om dette! Først skal du få tid til å tenke over hva som er viktig for deg!!!!

Dagens motto: å leve er å elske!!! 

 

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *