?Kjærlighet og omsorg som treffer hjertet ?

Håper du tok utfordringen min i går!?!

Hva betyr kjærlighet og omsorg for deg? Hva må du ha for at du skal føle at noen ivaretar deg på best mulig måte? Hva trenger de rundt deg for at de skal føle din kjærlighet?

423214_10151305308925122_280602855_n

Jeg faller tilbake på disse 5 hovedspråkene innen kjærlighet:

? Fysisk kontakt

? Gaver

? Annerkjennende ord

? Tid sammen

? Tjenester

Som jeg skrev i går har ALLE behov for kjærlighet og omsorg. Uten kjærlighet og omsorg vil vi ikke fungere som normalt. Om de rundt oss gir oss et annet kjærlighetsspråk enn det vi trenger, vil vi ikke oppleve at den personen er glad i oss. Tross om denne personen gir alt den kan og med beste mening. Dette er lettest å se hos barn, for de har et mye mer åpent og tydelig kroppsspråk. Om du tenker på noen barn du kjenner, er de barna forskjellige eller like?

Om barn er i behov av fysisk kontakt kryper de gjerne opp på fanget, strekker armene for en kos,  ønsker å bli bært rundt eller holde i hånden. De barna som liker tid sammen, ønsker ofte at du skal sitte sammen med de å leke. Andre barn stråler om du gir dem annerkjennende ord som eksempel at de ser bra ut, er flinke, godt smil, flink til å gå. Noen barn får en dårlig start om du ikke har lagt frem klær til dem, eller stråler om du serverer de mat, om du har ryddet rommet – gir dem tjenester. Om jeg tar med gaver, eksempel to steiner fra Lanzarote og gir til to søsken jeg kjenner. Da vil den ene stråle, si tusen takk og sette den på hylla på rommet. Den andre vil se på steinen, tenke hva skal jeg nå med denne og kaste den bak seg. Som sagt alle er forskjellige, og alle har ulike behov.

Husk det er ikke noe feil eller riktig her, vi er alle ulike!!

Om jeg gir et barn masse fysisk kontakt, noe jeg er glad i, og gir meg følelsen av å bli ivaretatt. Tar barnet på fanget, stryker barnet masse på ryggen og koser. Noe jeg ville tenkt er beste noen kan gjøre med meg. Mens barnet sitter å ønsker at vi kunne gått å puslet lego sammen (tid sammen). Tror du da at barnet føler at jeg er omsorgsfull? Det er tvilsomt! Om jeg ikke reflekterer over dette, vil jeg tenke at jeg har gitt masse kjærlighet og omsorg, mens jeg egentlig har gitt dette barnet masse frustrasjon og følelsen av å ikke bli sett og hørt.

Om vi gir masse kjærlighet av beste mening til våre kjære uten å treffe dems kjærlighetsspråk vil de ikke føle alt vi har å gi.

Om vi som mennesker ikke får den kjærligheten og omsorgen vi har behov for. Så vil vi danne oss overlevelsesmekanismer for å kompensere for det behovet vi ikke får dekket.

Så neste oppfordring er snakke med partneren din om du har en. Og se om partnerens viktigste kjærlighetsspråk er det samme som du tror det er, og vis a versa.

Se på dine nære relasjoner og spesielt om du har barn. Hva trenger de rundt deg for at de skal få den omsorgen og kjærligheten som betyr noe for dem?

Gir du det andre trenger eller gir du det som er bra for deg??

Dagens motto: riktig kjærlighet og omsorg er viktig!
Blogglisten hits

2 tanker om “?Kjærlighet og omsorg som treffer hjertet ?”

  1. Hei?
    Som jeg sa til deg igår, skriver du litt dypere innlegg, som gjør at jeg som ikke er flink til å tenke etter, nettopp tenker etter. Jeg er veldig opptatt av folkeskikk og nestekjærlighet, er ikke flink til å vise, men vil gjerne bli flinkere til det.
    Fortsett med se gode innlegga dine?
    Hilsen en oppdame?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *