Våren er her?

Nå er endelig våren her!!! Vi skal stille klokken i natt mot sommertid og passert dagen hvor mørket er lengre enn lyset.

Solen skinner, fuglene kvittrer, enkelte steder kommer blomstene frem og andre steder hører du snøen som drypper som vann fra taket.

I Norge har vi fire årstider og alle årstidene gjør noe med meg! Hva gjør våren med deg? For noen er våren en befrielse og skaper energi, for andre er det  vanskelig med våren. Reaksjonene våres er ofte basert på tidligere opplevelser som skaper minner og lagrer seg i kroppen våres. Vi er alle ulike, viktigst av alt er at du tenker at din reaksjonen på våren er riktig for deg!

Etter å ligget på sykehuset i en uke nå har jeg fått lov til å gå ut idag og kjenne på solen. Det er helt utrolig hva den betyr for meg, og spesielt etter å kun sett på den i en uke. Solen varmer, får fuglene til å kvitre, lukten av støv som ligger i asfalten etter vinteren, for meg utløser det endorfiner som gjør meg gladere. Som jeg skrev i går har jeg blitt deaktivert denne gangen grunnet fare for tidlig fødsel. Jeg er idag litt over 28uker på vei og fortsatt gravid:) Jeg føler meg frisk som en fisk og barnet ser ut til å være det samme, grunnen til at jeg deaktivert er at jeg for noen år siden kondiserte.

20170319_102157

Konisering består av at de fjerner en liten del av livmorhalsen – livmortappen, dette gjøres for at ikke celleforandringen skal utvikle seg til livmorhalskreft. Dette er nokså vanlig da det gjøres ca 3000 ganger i Norge i løpet av året. For kvinner som ikke har født eller som ønsker flere barn vil dette inngrepet øke risikoen for sen abort og tidlig fødsel. Siste årene har det blitt utviklet vaksine mot dette, den kalles HPV-vaksine og er utviklet for å forebygge de fleste tilfeller av livmorhalskreft og vaginalkreft. Denne vaksinen er nå blitt endel av det norske vaksine programmet og gies til jenter i 7 klasse. Jeg kommer tilbake til denne vaksinen i morgen!

Så hva gjør det med oss når livet våres stopper opp av ulike grunner. Har du noen gang følt på den følelsen? Du må faktisk stoppe opp. Enkelte ganger må man stoppe opp og det er en god forklaring slik det er i mitt tilfelle denne gangen. Det oppleves for meg som nokså greit da det er lys i tunnelen etter noen uker og resultatet vil mest sannsynelig være positivt for alle og gir mening. Selv med denne «stoppen» gjør det noe med meg, så hva skjer med oss når stoppen føles meningsløs? Når man blir stoppet av andre og ser ikke hvordan man skal løse det, eller om man stopper det selv fordi man har opplevd ting som medfører at man ikke kommer videre… Hva kan man gjøre og hva kan vi gjøre for hverandre?

Hvordan påvirker det menneskene rundt oss når vi stopper opp! Jeg tenker at det i mange tilfeller like ille eller kanskje også verre for de som er rundt oss.

Dette er noen tanker som jeg håper gjør at vi mennesker tar oss tid til å se hverandre. Det har vært helt fantastisk for meg at venner og familie har vært her for meg hele tiden, det er så meningsfult så det er vanskelig å sette ord på! Jeg føler meg utrolig heldig – tusen takk!

Dagens motto: Våg å ta vare på hverandre, selv når ting stopper opp og blir vanskelig, det er da det er viktigst!!

Blogglisten hits

3 tanker om “Våren er her?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *