Når bjørnen våkner i hiet og vinteren er på hell, go’ kveld!

Hei på deg, her er jeg! Back on track!

Trodde jeg var i full fart i september, men den gang ei. Da jeg gikk hjemme med vesle Dina og hadde all verdens tid, men ikke til å blogge……
Nå derimot har jeg begynt å jobbe igjen og nå har jeg tid!! Snakker om hvordan hodet kan gå i dvale om man har behov for det. Jeg er såååå utrolig takknemlig for de ulike overlevelses mekanismene vi har. De er der for at vi skal fungere optimalt! Selv om de i mange tilfeller er de som gjør oss dysfunksjonelle ved et seinere tidspunkt.

1år og 3 måneder hjemmeværende har vært en skikkelig omstilling for meg og kanskje det viktgste tiden jeg har brukt for meg selv.  Mennesker rundt meg var sikker på at jeg ikke kom til å klare det. Og det er jo bra, fordi det gav meg litt mer energi til å slå  av alle mekanismene jeg tidligere har benytet meg av. Bevisst eller ubevisst! Nå er jeg tilbake på jobb og ønsker å dele endel av mine tanker og opplevelser med dere der ute. Jeg vil ikke si at jeg er en bedre utgave av meg selv, men jeg har enda mer i ryggsekken som kan gjøre at jeg kan se andre der ute.

Vi er alle mennesker og her om dagen fortalte jeg en person om toleransevinduet (se tidligere innlegg om toleransevinduet). Vi alle har våres egne toleransevindu uansett hva du har opplevd eller ikke. Personen ble så utrolig glad fordi det var så mye lettere å forstå hvorfor man blir så sliten. Ja, selv om det skjedde masse positive ting i livet så ble personen så sliten. Positive ting og sliten hang ikke sammen, fordi personen regnet med at han skulle få energi. Det å se at en kan bli like sliten av positive hendelser, som negative hendelser så lenge det er utenfor ens toleransevindu gav et helt annet innblikk på ting. Personen  ble så utrolig lettet og det var nå også forståelig hvorfor angsten kommer like hard om det er positiv hendelse uten for vinduet, som om det er negativ hendelse.

Du vet den styggen på ryggen som ønsker å fortelle deg noe. Ta kontrollen, gi deg klump i halsen, økende hjerterytme og uro i hele kroppen. Den angsten kommer når du er sliten og utenfor toleransevinduet ditt.

Dagens motto: lytt til deg selv og gjør det som er riktig for deg! 

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *